8 marca (piątek) będziemy świętować DZIEŃ KOBIET.
Z tej okazji zapraszamy wszystkich uczniów do wspólnej zabawy.
Założenia ogólne:
1. Termin konkursu: 18 marca 2024 r. (poniedziałek).
Czytaj więcej: SZKOLNY KONKURS WIEDZY O MITACH GRECKICH DLA UCZNIÓW KL. V-VIII
23 luty to Międzynarodowy Dzień Walki z Depresją. W związku z tym, w dniu dzisiejszym odbyły się z zajęcia z udziałem psychologa. Podczas zajęć skupiliśmy się na zrozumieniu objawów depresji, metodach radzenia sobie oraz dostępnych źródłach pomocy. Uczniowie mieli okazję dzielić się swoimi doświadczeniami i obawami w otwartej i wspierającej atmosferze. Poprzez dyskusje i różnorodne aktywności grupowe, wszyscy uczestnicy mogli lepiej zrozumieć temat depresji i nauczyć się sposobów wspierania siebie nawzajem.
Od dnia 12 lutego 2024r. rusza rekrutacja do Przedszkola w Przykonie i Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Przykonie. Informacje o zasadach naboru oraz wnioski, zgłoszenia i inne dokumenty związane z rekrutacją na rok szkolny 2024/2025 można pobrać ze strony internetowej Zespołu Szkół w Przykonie www.przykona.edu.pl w zakładce REKRUTACJA 2024/2025. Dokumenty rekrutacyjne można składać w sekretariacie w budynku A Zespołu Szkół w Przykonie.
7 lutego 2024 r. przedszkolaki z grupy III gościły uczniów z klasy II a.
Czytaj więcej: Spotkanie przedszkolaków z uczniami klasy II a
Tradycją naszej szkoły są zimowe wyjazdy na narty i snowboard. W tygodniu przed feriami, grupa 44 uczniów z Zespołu Szkół w Przykonie wyjechała do Białego Dunajca, żeby uczyć się i doskonalić jazdę na nartach i snowboardzie.
Bal karnawałowy w przedszkolu to nie tylko czas zabawy, ale także doskonała okazja do integracji społecznej i rozwijania wyobraźni i kreatywności dzieci. 9 lutego 2024 r. w grupie III sala przedszkolna zamieniła się w magiczne królestwo karnawału.
Wszyscy bawią się wspaniale, jak co roku w karnawale. Bal Karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły i atrakcyjny.
W ostatnim tygodniu przed feriami uczniowie klas: 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 3a, 4a i 5b uczestniczyli w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez pracowników restauracji K–2 w Turku.
Strona 26 z 41